Nyheter

Bygga bygger åt Fibo – slag på städ i morgon

Bygga bygger åt Fibo – slag på städ i morgon

Nyheter Byggnationen av kvarteret Städet på den gamla Jochnicktomten i Värnamo ska nu påbörjas och det kommunala bostadsbolaget Finnvedsbostäder står för planerandet av bygget.

I morgon den 26 april skriver Finnvedbostäder och Bygga kontrakt på totalentreprenaden för etapp 1 av kvarteret Städet.

Arbetet beräknas pågå under tre år, fördelat på två etapper där Bygga är kontrakterad för totalentreprenaden i etapp 1. Det kontrakterade ordervärdet beräknas uppgå till 137,9 miljoner kronor.

Central tomt mitt i Värnamo
Städet ligger på en av Värnamos mest centrala platser. Efter cirka 25 år och många turer fram och tillbaka är det slutligen dags att sätta spaden i jorden och bebygga Jochnicktomten vid Malmöplan. Det är ett område som stått tomt sedan 1993 då gamla Jochnick & Norrmans Mekaniska verkstad revs. Men det finns desto mer historia att berätta.

150 lägenheter i två etapper
Kvarteret Städet börjar byggas under 2016 i två etapper där etapp1 består av 74 lägenheter. Sammanlagt uppförs cirka 150 lägenheter med olika typer av boendemöjligheter.

Här finns små lägenheter för ensamhushåll, medelstora och stora lägenheter för två eller flera personer samt radhus för den som trivs bäst i den boendeformen. Alla lägenheterna har väl genomtänkta och flexibla planlösningar och husen är byggda med klassificeringen Miljöbyggnad Silver.

Gott om utrymme och parkering
Kvarteret kommer att ha övernattningslägenhet, samlingslokal för fest, föreningar eller möten och även ett hobbyrum med gott om plats för fritidsaktiviteter.

Det finns också generöst med cykelparkeringar och bilplatser, inklusive laddstolpar för elbilar. Besöksparkeringar och avlastningszon finns också centralt placerade.
Inredning I kvarteret Städet planeras hyreslägenheter i ett trettiotal olika storlekar och utföranden – från 1 rum och kök till 4 rum och kök.

– Bostäderna är ljusa och bekväma med antingen uteplats i markplan eller balkong högre upp i huset. Lägenheterna är inredda i ljusa, neutrala färger med ytskikt och golv av hög kvalitet.

– Som i alla våra nyproduktionsprojekt har vi lagt ner stor omsorg vid val av inredning och värderar du kvalitet i utrustning och material har du kommit rätt, säger Mikael Nordholm, vd för Finnvedsbostäder.

I morgon kommer Finnvedsbostäder och Bygga att på den ännu tomma tomten och tillsammans slå ett slag på ett städ för att symbolisera startskottet. Första spadtaget kommer tas vid senare tillfälle.

Taggar

Dela